Inleiding iBPV


Inleiding

Het Friesland College wil je stimuleren om je grenzen te verleggen en biedt je de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in het buitenland. Dat kan zijn in de vorm van een internationale stage of door studie bij een van onze buitenlandse partneropleidingen.

Een stage/studieperiode (BPV-periode) in een bedrijf of instelling is altijd een persoonlijke uitdaging. De situatie is nieuw en er wordt van jou als ‘stagiair’ het een en ander verwacht. Je stapt binnen in een lopend bedrijf en je wordt aangesproken op wat je hebt geleerd en op je eigen inzet en initiatief. Bovendien moet jij je plaats vinden in de organisatie.

Bij een stage in het buitenland komen daar nog meer aspecten bij. Je komt  in een heel andere (werk)omgeving, waar je nieuwe collega’s ook nog een andere taal spreken. Je bent meer op jezelf aangewezen, want je familie en je vrienden zitten niet in de buurt. Daar komt nog bij dat je anders woont dan ‘thuis’.

Buiten het werk heb je nieuwe mogelijkheden om mensen te leren kennen, uit te gaan en van alles te beleven. In een buitenlandse stageperiode leer je veel over andere mensen, andere gewoontes en culturen, over andere talen en … vooral over jezelf!

In dit BPV-i handboek vind je informatie over stagelopen in het buitenland, en een  aantal tips die je kunt gebruiken als je kiest voor een buitenlandse stage.

 

In de bijlagen is een aantal formulieren opgenomen die je verder helpen met je voorbereiding.

 

ibpvboek

Veel succes !

 

Maar vooraleer je verder gaat : ben jij 18? Pas dan kun je denken aan een buitenlandse stage!!  Anders  moet je nog even wachten.

 

terug-icon

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print