Uitwisseling met USA Colleges


 •  

  USA

  Ga kijken bij colleges in USA!

  Ook in studiejaar 2018-2019 organiseert RADIX in samenwerking met het Illinois Consortium for International Studies and Programs (ICISP) en colleges in Indiana, Kansas, Wisconsin, California, Virginia, Wyoming, Tennessee, Florida, Alabama, Maine en Massachusetts een uitwisselingsprogramma waaraan docenten en andere medewerkers van roc’s kunnen deelnemen.

   

  Van 13 oktober – 27 oktober 2018 gaat het gebeuren! Dan gaan collega’s van Nederlandse roc’s 2 weken naar de USA. Zij verblijven daar dan in het huis van een Amerikaanse collega. Van 18 mei – 1 juni 2019 zijn de Amerikaanse collega’s te gast in Nederland. Jouw Amerikaanse ‘match’ is dan dus bij jou thuis te gast.

  Wie kan meedoen?
  In principe is het programma toegankelijk voor alle docenten (vol- en deeltijd), het management en het onderwijsondersteunend personeel van alle deelnemende onderwijsinstellingen. De Amerikaanse onderwijsinstellingen omvatten alle gerespecteerde leden van het ICISP (The Illinois Consortium of International Studies and Programs) aangevuld met enkele colleges uit Wisconsin. Verder doen colleges uit Arizona, Virginia, Ohio, Iowa, Masachussetts en California mee.

  Wat levert het je op?

  • Je ontdekt hoe het Amerikaanse onderwijssysteem in elkaar zit en maakt kennis met hun onderwijsmethodes.
  • Je doet inspiratie op die je kunt inzetten bij je werk.
  • Je ontmoet nieuwe mensen en maakt kennis met nieuwe culturen.
  • Je verbetert je Engelse taalvaardigheid.
  •  …………!!!!!

  Procedure
  Belangstelling? Levert dan bij je leidinggevende een volledig ingevuld Engelstalig aanmeldingsformulier met Engelstalig CV in. Vervolgens licht je in een persoonlijk gesprek je motivatie toe. Je geeft aan:

  • Dat je een Engelstalige presentatie over het Friesland College in het gastland kunt verzorgen.
  • Welke ondersteuning je nodig hebt ter voorbereiding op de studiereis.
  • Hoe je je ervaringen en kennis na terugkomst met je collega’s deelt.

  Bij een positieve beslissing tekent de leidinggevende het aanmeldingsformulier. Afspraken over de bekostiging worden schriftelijk vastgelegd.

  → Lever het aanmeldingsformulier uiterlijk donderdag 8 maart 2018 in bij Sabine Schroten, coördinator internationalisering van het Friesland College (s.j.schroten@fcroc.nl). In de loop van mei hoor je of er een match voor je is. En dan kan het eerste contact met de uitwisselingspartner worden gelegd. Het komt helaas soms voor dat bepaalde aanvragen niet gehonoreerd kunnen worden, omdat er geen geschikte uitwisselingspartners gevonden is.

  Overige voorwaarden
  Ben je gematcht? Dan doe je ook mee aan de voorlichtingsbijeenkomsten die over de uitwisseling worden georganiseerd. Verder lever je na je reis een verslag in bij je leidinggevende.

  Kosten deelname                                                                                                                                                      

  • Algemene kosten: ongeveer € 900 + € 75 bemiddelingskosten + € 1,50 per dag verzekering
  • De kosten van vervoer ter plaatse, accommodatie en maaltijden zijn voor rekening van de Amerikaanse gastheer/-vrouw en vice versa voor de Nederlandse gastheer/-vrouw bij verblijf van de Amerikaanse matchingpartner in Nederland.
  • Persoonlijke uitgaven en bestedingen in het gastland zijn voor eigen rekening.

  Volgens het FC-beleid gelden de volgende afspraken voor de financiering/investering in tijd. Deze afspraken gelden voor alle FC-scholen:

  • De kosten worden uit het eigen professionaliseringsbudget gefinancierd tot een maximumbedrag van € 1000. Alle overige kosten zijn voor eigen rekening.
  • De reis vindt voor 50% plaats in eigen tijd en voor 50% in onderwijstijd. Onderwijsactiviteiten mogen niet in het gedrang komen en er mogen geen extra kosten voor vervanging worden gemaakt.
  • Vanuit Internationalisering is er geen budget beschikbaar voor deze studiereis.

   

 •  

  Addie Birkhoff Johnson County Community College

  Addie Birkhoff Johnson County Community College

  Birgitt Mulder in het Elgin Community College

  Birgitt Mulder in het Elgin Community College

  Derk Elderman in Wisconsin

  Derk Elderman in Wisconsin

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print