Bijzonder project met premature baby’s in Ghana


De studente van School voor Zorg, Service & Welzijn (ZSW) is voor haar inzet genomineerd voor een landelijke Albert Schweitzer Prijs. De methode van Kangaroon Mother Care (KMC) is simpel, maar bewezen effectief. Een baby krijgt – ook al is het klein – alle aandacht. Dat is wel eens anders, omdat moeders gauw denken dat het toch weinig kans maakt.

Als een moeder haar kleintje 24/7 op de borst draagt, blijft het beter warm, is het risico op infectie kleiner en is de kans op groei een stuk groter. In het ziekenhuis waar Rita Doralice stage liep, is de kraamafdeling klein en slechts minimaal uitgerust. Er wordt gewerkt aan uitbreiding om KMC beter neer te zetten en onder meer een koelkast te kopen om moedermelk te bewaren.

In het programma You and Ghana gaan elk jaar vier of vijf ZSW-studenten voor een periode van drie maanden naar Ghana. Dit past uitstekend in de koers van het Friesland College, dat in het onderwijs een bijdrage wil leveren aan de betere wereld – door aandacht voor de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties – en met het motto ‘Waar Leren Werkt’ studenten wil opleiden tot praktische wereldburgers.

Meer info én om te stemmen:

https://www.nasf.nl/inzendingen_asp/kangaroo-mother-care-2/