FC Live – interviews en artikelen


 

Van 18 november t/m 22 november is het de Week van de Internationale Student. Tijdens deze week zetten mbo-scholen en hogeronderwijsinstellingen in heel Nederland studenten met internationale ervaring in de schijnwerpers. Daarom komt deze week elke dag een persoonlijk verhaal van een student in de spotlight op FC Live en social media.

 

 


Wie?                 Cameron Laagland
Opleiding?      Leidinggevende Travel & Hospitality
Bestemming? Mallorca, Spanje
Wat?                Stage bij Front Office, Hotel
                         Blue Side Don Jaime
Wanneer?       Mei 2019 – september 2019


Waarom koos je voor een stage in het buitenland?

“Reizen heeft mij altijd geïnteresseerd, dus zocht ik naar een opleiding die dat kon bieden. Die vond ik met Travel & Hospitality. Vorig schooljaar was mijn eerste jaar. Ondanks dat het buitenland mij aantrok, twijfelde ik toch nog over een stage in het buitenland; zo’n periode van 5 maanden in mijn eentje leek mij ook wel pittig. Maar ik wilde uit mijn comfort zone stappen en ik wilde later geen spijt krijgen van dat ik deze kans had gemist. Daarom besloot ik om naar het buitenland te gaan. Het Friesland College kan helpen bij het vinden van een stageplek, maar ik schakelde hulp in van een externe organisatie (Istage). Na een intakegesprek ging die organisatie voor mij aan de slag, en regelde alles.”

Wat waren jouw taken?

“Ik werkte bij de front office van een hotel op Mallorca (Spanje). Daar was ik het aanspreekpunt voor klanten: inchecken, uitchecken, klachten behandelen en andere problemen van gasten oplossen. Dat waren mijn voornaamste taken, maar geen dag was hetzelfde. Zo heb ik bijvoorbeeld ook een vogel moeten vangen in de bar van het hotel… Ik maakte van alles mee.”

Waar ben je tegenaan gelopen? En wat heb je geleerd?

“Zeker in het begin van de stage had ik het moeilijk. Ik had last van heimwee. Maar na een paar weken was dat gevoel gelukkig over. Ik leerde echt om op mijzelf te zijn en om initiatief te nemen. Daardoor heb ik veel contact gemaakt met verschillende mensen en nationaliteiten. Ik heb nog steeds contact met ze.”

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

“Vanaf december ga ik weer op een buitenlandstage. Dan ga ik naar een skigebied in Frankrijk. Dan moet ik een commercieel onderzoek doen in een hotel en verder ben ik dan werkzaam als allround hotelmedewerker. Later zou ik heel graag in of met het buitenland willen werken.”