FC-studenten op studiereis naar Noord-Ierland


Twintig studenten van de opleiding Pedagogisch Werk in Heerenveen zijn maandag 18 november voor twee weken afgereisd naar Noord-Ierland. Ze volgen de leereenheid ‘Groen moet je doen en communiceren moet je niet laten’ en zijn uitgenodigd door het North West Regional College (NWRC)  in Londonderry.

Daar worden ze nu twee weken ondergedompeld in de thema’s ‘Natuur, Wetenschap & Techniek’ en ‘Duurzaamheid’ in kinderopvanglocaties en basisscholen in en rondom Londonderry. Ook volgen ze gezamenlijk lessen met de Early Years Education studenten van NWRC.

Om goed voorbereid en met de juiste vocabulaire kennis af te reizen naar Noord-Ierland, organiseerden hun schoolgenoten van de opleidingsrichting Pedagogisch Werk & Onderwijs uit Leeuwarden in samenwerking met het Talencentrum een interactieve taaldag. De deelnemers kregen na deze leuke en leerzame dag een certificaat uitgereikt.

De studiereis past goed binnen het onderzoek dat de studenten Pedagogisch Werk uitvoeren voor een van de netwerkpartners van het Friesland College, met als doel een groene/duurzame kinderopvang te worden. In Noord-Ierland en in Nederland vergaren ze kennis rondom onderwerpen als andere ggd, visie, beleid, speelgoed, subsidie, keurmerk en inrichting.

Talencentrum denkt met je mee

Ben je docent, coach of begeleider? En wil je ook jouw lessen een internationaal karakter geven? De studenten en docenten van het Talencentrum denken graag met je mee over de vorm in inhoud van je lessen! Neem contact op met Marcel Keizer, Annemieke van Duren of Raymond Pourier van het Talencentrum in Leeuwarden.