Verslag uitwisseling Hannover door Ingrid Hooghiemstra


Samen met 4 andere studenten en 2 docenten van het Friesland college ben ik 2 weken op uitwisseling geweest naar het mooie Hannover in Duitsland. We verbleven in een hostel midden in het centrum waardoor alles makkelijk te bereiken was. Bijna elke dag hadden wij activiteiten en lessen op de Hannah-Arendt-Schule waar we werden begeleid door 2 leraressen.

Op deze school heb ik enorm veel geleerd over de manier hoe hun les geven en omgaan met hun leerlingen, dit is zo anders dan in Nederland en dat is erg interessant om eens echt mee te maken.

We hebben voornamelijk les gekregen in Duits, Engels en Economie.

Natuurlijk hebben we ook veel leuke dingen mogen doen, we zijn naar Autostadt geweest in Wolfsburg waar wij een workshop hebben gekregen over het maken van een film en dat hebben we uiteindelijk ook zelf mogen doen.

Ook hebben wij een stadstour gedaan door Hannover samen met de Duitse studenten, hierdoor hebben we veel van de stad kunnen zien.

Andere activiteiten waren, de Kerstmarkt, Neon-golf, bowlen en natuurlijk winkelen in de mooie stad van Hannover.

We hebben het dus vooral erg gezellig gehad met elkaar, maar hebben ook veel geleerd van elkaar en van de andere culturen in Duitsland.

Als je de kans krijgt om op uitwisseling te gaan zou ik deze zeker met beide handen aanpakken! Je leert ontzettend veel van het land waar je heen gaat maar ook van jezelf.