Week van de Internationale Student, deel 4: Anniek de Jong


​​​​​​​​Van 18 november tot en met 22 november is het de Week van de Internationale Student. Tijdens deze week zetten mbo-scholen en hogeronderwijsinstellingen in heel Nederland studenten met internationale ervaring in de schijnwerpers. Daarom komt deze week elke dag een persoonlijk verhaal van een student in de spotlight op FCLive en social media. Vandaag is dat Anniek de Jong.

Wie?                Anniek de Jong

Opleiding?      Orho bewegingagogisch werk

Bestemming?  Amurang, Indonesië

Wat?                Stage bij een school

Wanneer?        Februari – maart 2013

Waarom koos je voor een stage in Indonesië?

“Omdat ik graag Azië wilde bezoeken en ik zag het als een uitdaging om heel ver van huis te zijn. Daarnaast sprak het creaproject mij erg aan. Ik heb in een weeshuis met nog drie andere studenten gewoond en was echt onder de kinderen. Dit maakt ook dat je een mooie band krijgt met de kinderen.”

Wat waren jouw taken?

“Ik liep stage op een school, waarbij ik sportlessen verzorgde voor verschillende klassen. Ook observeerde ik de docenten.”

Waar ben je tegenaan gelopen? En wat heb je geleerd?

“Ik heb een enorme persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb geleerd om zelfstandig te kunnen zijn en het gaf me daarnaast een boost voor mijn zelfvertrouwen. Het durven lesgeven in een andere taal en cultuur is een grote uitdaging voor me geweest.”

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

“Ik ben nu docent/coach op het Friesland College bij Dienstverlening niveau 2. Ik probeer mijn studenten te inspireren in het maken van verre reizen. Het geeft je een hele andere kijk op het leven en maakt je dankbaar voor waar je nu woont. In Indonesië leven ze met de dag. Ik ben geneigd om alles te plannen. Soms is het ook goed om dit los te laten en maar eens te kijken wat de dag je brengt.”​