Score Zuid-Afrika

SCORE is een non-profit organisatie, die sport gebruikt als middel om de ontwikkeling van achterstandswijken in Zuid-Afrika en Namibië te bevorderen. De ontwikkeling van een land begint met jonge en vitale kinderen. Sport houdt de kinderen van de straat en geeft ze positieve energie, waardoor ze beter gaan presteren op school en uiteindelijk in de maatschappij. Daarnaast richt SCORE zich op het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten bij jongeren, die een natuurlijke aanleg hebben om de leiding op zich te nemen in een groep.

SCORE is een professionele organisatie, die dit werk al ruim 25 jaar doet. SCORE is actief in 30 community’s. Ongeveer 13.500 kinderen volgen jaarlijks een sportprogramma bij SCORE en de organisatie leidt jaarlijks ongeveer 450 jonge mensen op tot (sport)leider.

Studenten van het Friesland College (CIOS) gaan al jaren op stage naar Zuid-Afrika. Zij geven daar bijvoorbeeld sportles op een basisschool in een township en begeleiden buitenschoolse activiteiten.

Ga je stage lopen bij SCORE, dan word je voor minimaal 3 maanden uitgezonden. Je begint met een introductieweek, samen met alle nieuwe stagiaires. Daarna ga je naar het gastgezin in de township, waar jij stage gaat lopen. Het gastgezin zorgt er ook voor, dat je snel de weg weet in jouw nieuwe omgeving.

Meer weten? Neem dan contact op met Sabine Schroten, coördinator Internationalisering, s.j.schroten@fcroc.nl, tel. 06-33718071.