Antsje in England


Van 3 april t/m 16 mei heb ik stage gelopen in Engeland. Ik heb stage gelopen op een kinderopvang genaamd Teddy Wilf’s children gevestigd in het plaatsje Chichester. Ik woonde in een campus die op 2 minuten loopafstand was van mijn stage, echt ideaal dus.

Wel was het zo dat ik helemaal alleen op stage ging en ik nog nooit eerder gevlogen had. Een paar dagen voordat ik vertrok zat ik op Instagram te kijken naar foto’s van mensen die al op de campus waren. Wat heel toevallig was, was dat er ook een foto van een Nederlands meisje opstond. Ik heb haar een berichtje gestuurd. Na even gepraat te hebben stelde ze voor dat ze me wel van het station in Chichester kon halen, een hele opluchting want ik kon nu naar de campus zonder te zoeken. Ook ging dit meisje 6 april al naar huis toe en mocht ik heel veel van haar spulletjes hebben, scheelde mij weer extra kosten en ruimte in mijn koffer.

Eenmaal aangekomen in Engeland heb ik contact met haar gehouden en heeft zij mij geholpen om vanaf het vliegveld naar de campus te komen. Zoals afgesproken kwam ze me van het station halen met nog een meisje, het andere meisje bleef nog langer dan mij dus met haar ben ik veel omgegaan.

Mijn stage was in een kinderopvang gevestigd in een Leisure Centre ( multifunctioneel gebouw met o.a een zwembad en sportschool ). De vrijdags voor ik begon ben ik er even heen gegaan voor kennismaking en wat me meteen opviel was dat het veel geslotener is. Ik moest aanbellen voor ik binnen kon komen en moest mijn naam op een bezoekerslijst schrijven ( ook iedere stagedag ). Tijdens de kennismaking heb ik de groepen gezien en heeft de manager mij van alles verteld over hun opvang.

Maandag 8 april begon mijn 6 weken durende stage. In deze 6 weken heb ik op alle groepen mee gedraaid: de 0-2 groep, de pre school en de holiday club. Ook heb ik allerlei verschillen mogen zien zoals: dat de kinderen slapen op de groep i.p.v in een slaapkamer, ook slapen ze op matjes op de grond i.p.v in een bed. De verschillen in hygiëne, tijdens het verschonen en eten bereiden hebben ze schortjes om en handschoenen aan. Maar ook het eten was totaal anders. Tijdens de lunch aten kinderen pizza en chips terwijl het in Nederland allemaal zo gezond mogelijk is.

Hetgene wat ik echt mee ga nemen naar Nederland is de vrijheid in activiteiten. In Engeland maakt het niet uit of een kind nat of vies wordt terwijl het niet zulk mooi weer is. In Nederland is de waterbak er alleen maar met mooi weer.

Waar ik eerst twijfelde of ik wel veel zou leren in Engeland kijk ik nu terug op een leerzame stage. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is om alleen in een vreemd land te zijn heb ik mezelf prima kunnen redden. Ik heb een ervaring die ik altijd met me mee zal nemen!