Djura Hof in Malta


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Djura Hof, zit in het 2e leerjaar van pedagogisch medewerker niveau 3. Dit jaar heb ik samen met 2 andere meiden mijn stage gelopen op Malta, dit was op het Magic wonders (kinderdagverblijf 0-3 jaar).

We waren allemaal erg gespannen maar toch ook wel nieuwsgierig heen gegaan. Voor ons was het allemaal de eerste keer dat wij zover van huis gingen stagelopen. Zonder ouders, zelf koken, zelf de wasjes doen en natuurlijk alles zelf regelen, een hele stap dus…

Eenmaal aangekomen in Malta was het toch niet zo mooi weer als wij hadden verwacht… regenachtig en donkere wolken, ja helaas kwamen we zo aan. Maar we mochten niet zeuren want de volgende ochtend werden wij wakker met een volle 30 graden he-eer-lijk, waardoor we onze regenachtige aankomst al waren vergeten. Al gauw was ons weekend voorbij en begonnen wij met onze eerste stage dag, 10 September om 7:00 vertrokken wij naar Paola, dit was het plekje waar wij de komende 10 weken mochten stagelopen. Eerst hadden we een kennismaking gesprek met onze leider, met hem hadden we al die tijd in Nederland contact gehad. Hij gaf ons uitleg over cultuur, mensen en manier van werken in Malta, daarna bracht hij ons naar Magic Wonders. Met een beetje gezonde spanningen liepen wij naar ons stage plekje… eerste indruk? Het was een afgelegen plekje waar weinig speelgoed buiten stond, maar toen we naar binnen liepen was het zo ontzettend kleurrijk, vrolijk en enthousiast! Zo had ik het niet verwacht. Supertof, hier konden wij ons wel 10 weken vermaken. De eerste weken waren voorbijgevlogen, we kwamen al snel in de manier van werken en wisten al gauw wat we konden doen en hoe we het beste met de kinderen konden communiceren. De 2e taal in Malta is Engels, dit was voor ons ideaal… zo konden wij ons Engels goed oefenen en is de manier van praten een stuk makkelijker met elkaar. Wat wij die 10 weken lang hebben gedaan is; verschillende activiteiten aanbieden die bij het ‘maand thema’ paste, luiers verschonen, elke dag kregen wij verschillende kinderen die wij die dag moesten verzorgen hierbij hoorde een boekje met alle zorgzaamheden die jij de dag hebt gedaan, activiteiten lijsten maken en ga zo maar door.

De 10 weken zijn voorbij gevlogen, met een goed gevoel en een leerzame stage in het buitenland, sloten wij het hoofdstuk Malta af. Mijn aanrader voor anderen is; heb je de kans om naar het buitenland te gaan? Absoluut doen! Je wordt zoveel meer ervaren en ontwikkeld op een andere plek/omgeving.