Marijn Finnema in Finland


 

 

 

 

 

 

Hej,

Mijn naam is Marijn en ik ben tijdens mijn tweede schooljaar op buitenlandse stage. Ik ben voor drie maanden in Finland om hier stage te lopen bij een kinderdagopvang met kinderen van 1 tot 4 jaar.

Tijdens mijn stagedagen help ik mijn collega’s met de kinderen, door bijvoorbeeld; activiteiten voor te bereiden, de kinderen helpen om te kleden, het eten te verdelen of de kinderen in bed te leggen. Wat ik hier heb gemerkt is dat aangezien het een Zweeds sprekend kinderdagopvang is het lastig is om met de kinderen te communiceren, maar dat juist door mimiek en lichaamstaal je erg veel aan de kinderen kunt overbrengen. Het is wel fijn dat mijn collega’s engels spreken en soms voor mij kunnen vertalen of als ik een vraag heb willen ze deze met alle liefde beantwoorden.

Zelf woon ik bij een gastgezin, die vlakbij de stad woont waar ik stage loop, voor deze drie maanden. Ze zijn erg vriendelijk en willen mij super graag alles van de stad en omgeving laten zien, zo hebben zij mij ook geholpen met welke bussen ik moet nemen etc. 

De reden dat ik voor Finland heb gekozen als het land voor mijn buitenlandse stage is dat Finland erg bekend staat voor hun goede onderwijs. Ik werd dus erg nieuwsgierig om te zien welke verschillen er zijn tussen Nederland en Finland en waarom het daar zo gigantisch veel beter is. Tijdens deze drie maanden wil ik hier dus graag achter komen om hiervan ideeën op te doen en deze mee te nemen naar Nederland om toe te passen.

Hejtå!