Rick Zoethout in Duitsland


Profielstage Landal Winterberg

Nadat mijn basisstage na 23 weken stage lopen op Landal Orveltermarke klaar was. Moest ik eerst nog mijn basisexamens afronden en daarna had ik de start van het 2e leerjaar toerisme. In de start van het 2e jaar moest ik ook op zoek gaan naar een stageplaats voor mijn profielstage. Ik had een goed gevoel bij Landal gekregen door mijn basisstage daar en daarom wou ik graag mijn profielstage ook bij Landal doen maar ik had nu een extra mogelijkheid omdat ik bijna 18 werd kon ik ook naar het buitenland toe. Ik heb toen verschillende parken bekeken en heb daarna contact gehad met Landal om te vragen als ze nog ergens een stagiair nodig hadden, ik had de voorkeur voor Duitsland omdat ik graag mijn Duits wou gaan verbeteren. Ik ontving als reactie daarop een lijstje met Landal parken die nog mensen zochten. Toen heb ik gesolliciteerd bij Landal Dwergter zand maar daar werd ik niet aangenomen omdat die toen al net iemand aangenomen hadden. Toen heb ik bij Landal Winterberg gesolliciteerd en daar ben ik uitgenodigd voor een gesprek en uiteindelijk aangenomen

16 december 2019 ben ik begonnen met mijn stage als receptionist op Landal Winterberg.

Op de foto is het Park van boven te zien. De foto is schuintegen over het park gemaakt boven op de springschans.

Toen ik arriveerde op het park heb ik me aangemeld en gelijk voorgesteld aan alle collega’s. In Duitsland waarderen ze het enorm als jij het voortouw neemt om jezelf voor te stellen. Twee dagen later had ik mijn eerste werkdag. Het was natuurlijk wel even wennen aan de taal want ik sprak nog niet echt goed Duits maar bijna al mijn collega’s spraken en/of verstonden wel Nederlands dus de taal was snel geen probleem meer. Ik verbleef in een van de stagebungalows samen met nog 2 andere jongens, zij waren ook Nederlands. De weken richting kerst waren altijd gezellig druk met de gasten. In deze weken heb ik veel nieuwe dingen geleerd en veel dingen kunnen verbeteren. Ik heb in die weken veel Duits geleerd maar ook met nieuwe systemen om leren gaan. Buiten de stage om heb ik het snowboarden weer opgepakt. Als personeel van Landal kun je daar gratis ski/snowboard materiaal huren, waarvan mijn mede-stagairs en ik veelvuldig gebruikt van hebben kunnen maken.

De bovenstaande foto is aan het begin van het wintersport seizoen genomen. De sneeuwkanonnen staan aan om de pistes te prepareren voor het seizoen.

Na de weken van kerst kwam de week van oud en nieuw. Deze week was net als kerst helemaal vol geboekt. In deze week hadden wij bij de receptie erg druk met de verkoop van skipassen en het maken van nieuwe boekingen voor volgend jaar. Daarna gingen de weken erg snel voorbij en was het voordat ik het wist al weer februari. Januari was echt voorbij gevlogen, het was de hele maand gezellig druk op het park. Voor februari was het park bijna de hele maand volgeboekt. Ik kreeg met veel verschillende talen te maken want er kwamen veel internationale gasten buiten de Nederlandse en Duitse gasten kreeg ik nu ook te maken met verschillende Franse, Deense, Chinese en Engelse gasten. Gelukkig spraken alle gasten wel Engels en/of Duits dus de taal was geen probleem. Ik heb door deze gasten ook veel aan mijn Engels kunnen werken. Maar hoe verder we februari inkwamen hoe meer het corona virus om de hoek kwam kijken. Nadat de eerste besmettingen in de grenstreek van Nederland en Duitsland kwamen. Begonnen wij het ook meer te volgen om te kijken hoe het zich zou gaan ontwikkelen. En het kwam dichter en dichter bij, dus op een gegeven moment kwam de regeling dat onze gasten mocht omboeken naar een andere datum en dat werd door de gasten ook gedaan zo kwamen er steeds minder gasten bij ons op het park. En toen kwam het bericht op 16 maart 2020 dat er voor heel Duitsland code geel afgegeven was door het rijk. Dus belde het Friesland College mij op om mij mede te delen dat ik weer terug moest komen naar Nederland. Zodoende kwam er dus een eind aan mijn profielstage in Winterberg en ben ik dezelfde avond nog terug gekomen naar Nederland.